Projekto koordinatorių susitikimas Estijoje

2018 m. rugsėjo mėn. 6 d. VGTU inžinerijos licėjaus direktoriaus pavaduotoja Ernesta Smalinskė dalyvavo Erasmus+ projekto „Teachers and Pupils STEM Competence Development in Elementary School” tarptautiniame partnerių susitikime Estijoje (Poltsamaa gimnazijoje), kurio metu buvo aptarti jau nuveikti darbai ir nusimatytos tolimesnės veiklos.
Pagrindinė šio projekto užduotis – skleisti žinią savo šalies mokyklose ir švietimo aplinkoje apie STEM ir padėti mokytojams, mokiniams bei jų tėvams atrasti šios srities įdomiausius aspektus bei naudą, tiesiogiai susijusią su ateities profesijų perspektyvomis.
Projekte dalyvaujančios mokyklos bei švietimo organizacijos kuria metodinę medžiagą (metodines gaires 5-8 kl. mokytojams, STEM pamokų vaizdo pristatymus, informacinius-mokomuosius STEM plakatus) mokytojams, mokiniams ir jų tėvams bei kitai švietimo bendruomenei.
2019 m. projekto šalių įvairių mokyklų mokytojams bus organizuojami penkių dienų mokymai Rygoje (Latvijoje), kur mokytojai tobulins savo STEM kompetencijas. Projekto veiklas vainikuos taip pat Latvijoje vyksianti „STEM Cup” praktinė konferencija.
Projekto veiklų rezultatais – parengta metodine medžiaga – jau netrukus bus dalijamasi su projekte dalyvaujančių šalių mokyklomis ir kitomis švietimo bendruomenėmis.

Skip to content