VGTU inžinerijos licėjaus ketvirtokų pasaulio pažinimo pamoka apie sūrį

Gegužės 21 d. VGTU inžinerijos licėjaus 4 b klasės mokiniai supažindino su įvairaus laikmečio pieno pramone, pieno produktų gamybos tradicijomis bei kietojo sūrio ,,Džiugas” gamybos istorija. ,,Džiugo namų” darbuotoja  Gabrielė mokiniams papasakojo legendą apie Žemaitijos sostinės įkūrėją milžiną Džiugą, bei jo nuveiktus darbus. Šio milžino garbei kietasis sūris ir buvo pavadintas jo vardu. Taip pat mokiniai sužinojo, iš ko ir kaip gaminamas kietasis lietuviškas sūris, kokia medžiaga slypinti jame yra ypač naudinga žmonių sveikatai. Buvo kalbėta apie atsakingą darbą brandinant sūrį 12, 18, 24, 36 ir 48 mėn.. Mokiniai  ragavo 12, 18, 24, 36 mėnesių brandintą kietąjį sūrį  su įvairiais pagardais, taip pat gardžiavosi karameliniais skanėstais, net ledais su sūriu ,,Džiugas„. Laikas neprailgo degustuojant ir kalbantis apie sūrio naudą ir jo vartojimo kultūros istoriją.

4b kl. mokytoja Daiva Jesilionienė

Skip to content