Pedagogų mobilumas Turkijoje

Rugpjūčio 10-12 dienomis Turkijoje (Nigde mieste) vyko Erasmus+ programos projekte „Young Entrepreneurs“ (koordinuoja VGTU inžinerijos licėjus) dalyvaujančių Graikijos, Ispanijos, Lietuvos ir Turkijos mokyklų pedagogų mobilumas, kurio metu Turkijos komanda pristatė dramos metodo taikymą ugdant mokinių verslumo įgūdžius.

Verslumo dirbtuves ”How to use Creative Drama to promote the students‘ entrepreneural skills” dalyviams vedė NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR UNIVERSITY lektorė Ayça Çelikbaş.
Projekto dalyviai kartu su verslumo įgūdžių treneriu, tarptautinių jaunųjų antreprenerių organizacijų atstovu Selahattin Ciritci gilino žinias apie verslumo ugdymą, dalijosi savo šalių ir mokyklų antreprenystės patirtimis bei praktikomis, diskutavo apie pedagogų pasirengimą ir galimybes integruoti verslumą į ugdymo turinį siekiant sėkmingai ugdyti 21 a. mokinių įgūdžius bei kompetencijas.
Projekto dalyviai aplankė Turkijos pirmąjį senovės prekybos centrą Kültepe/Kaneš (datuojamas 3000 metų pr. Kr.), kur prasidėjo ir kūrėsi pirmieji prekybiniai santykiai tarp Rytų ir Turkijos ir kuriame buvo įkurtas didelis prekybinis kvartalas su reikiama infrastruktūra.
Šalių koordinatoriai aptarė tolimesnį projekto veiklų įgyvendinimą. Sutarta kiekvienoje mokykloje įkurti jaunųjų antreprenerių klubą taip užtikrinant intensyvesnį mokinių įsitraukimą į verslumo veiklas ir sėkmingą projekto įgyvendinimą.
 
Mobilumo dalyviams įteikti dalyvių pažymėjimai.
 
Skip to content