Nuo sėklos iki derliaus

Ilgalaikis 2b klasės  projektas „Nuo sėklos iki derliaus“ prasidėjo 2022 metų balandžio pradžioje. Mokiniai, nagrinėdami pasaulio pažinimo temas apie augalus, į vazonėlius pasėjo po 2–3 moliūgo sėklas. Kad vazonėlis atrodytų estetiškai, per inžinerijos pamoką iš antrinių žaliavų pagamino gražius įdėklus. Kiekvienas mokinys prižiūrėjo savo moliūgus, pildė augalo stebėjimo lapą. Mokiniai lygino savo ir draugų augalus, ieškojo priežasčių, kodėl vieni išdygo anksčiau ir auga geriau negu kiti. Gegužės pabaigoje visi mokiniai moliūgus pasodino į savo lysves ir juos prižiūrėjo visą vasarą. Rudenį buvo labai smalsu sužinoti, koks moliūgų derlius užaugo. Mokiniai surengė moliūgų piešinių parodą, paruošė pristatymus Power Point programa.

Pristatydami moliūgus mokiniai pasakojo, kaip jiems sekėsi auginti, pasidalino nuotraukomis, pateikė moliūgo aukščio, storio, svorio duomenis. Mokiniai svarstė, kodėl derlius skirtingas, ieškojo priežasčių. Projekto metu mokiniai rinko informaciją apie moliūgų kilmę, paplitimą, moliūgus rekordininkus, panaudojimo galimybes, valgių receptus. Informatikos ir technologinės kūrybos pamokose programa Scratch kūrė projektus „Augalo augimo ciklas“ ir „Moliūgų derlius“.

Baigdami projektą antrokai surengė moliūgų parodą. 2b klasės išaugintas sunkiausias moliūgas svėrė net 13 kg! Rekordininko augintoja buvo apdovanota diplomu. Vykdant šį ilgalaikį projektą buvo integruota lietuvių kalba, matematika, pasaulio pažinimas, inžinerija, dailė, informatika ir technologinė kūryba.

Mokytoja Daiva Cironkienė

 

Skip to content