Pirmąją bibliotekos darbo savaitę sulaukėme beveik 300 skaitytojų

Sausio 18 dieną duris atvėrė VGTU inžinerijos licėjaus Pradinio ugdymo skyriaus biblioteka. Mokiniai nekantriai laukė atidarymo ir per kiekvieną pertrauką skubėjo į biblioteką. Pirmąją darbo savaitę bibliotekoje apsilankė beveik 300 vaikų, kurie skaitė knygas vietoje ar skolinosi į namus. Populiariausios buvo jau pamėgtų autorių Tomo Dirgėlos, Otfriedo Preusslerio, Davido Walliamso, Jeffo Kinney ir J. K. Rowling knygos. Abejingų nebuvo ir Holly Webb kūrybai. Pirmomis dienomis vaikai matė tik knygas, bet savaitės pabaigoje „atrado“ ir kitas bibliotekos paslaugas – kompiuterinę įrangą, stalo žaidimus. 

Bibliotekos atidarymo šventė vyko sausio 17 dieną. Gerą žinią apie bibliotekos atidarymą pranešė per klases keliaujantys iš pasakų trumpam pabėgę personažai su Mėlynosios žvaigždės palyda. Atidarymo šventėje dalyvavo l. e. p. licėjaus direktorė Lina Litvinaitienė-Bagdžiūnaitė. Ji vaikams skaitė ištrauką iš savo mylimiausios vaikystės knygos – Justino Marcinkevičiaus „Laukinė kriaušė“, kuri visuomet paguosdavo užklupus liūdnai nuotaikai ar ligai.

Šventės metu buvo apdovanoti konkurso „Dovana bibliotekai“ laimėtojai. Konkursui buvo pateikti net 35 darbai. Kiekvienas kūrinys unikalus ir išskirtinis, kaip ir jo autorius, tad komisijai teko nelengva užduotis išrinkti tik du geriausius.   1–2 klasių mokiniai buvo kviečiami nusikelti į savo mėgstamą pasaką ir tapti jos herojais. Šioje kategorijoje laimėjo 1a klasės mokinė Elena Papečkė. 3–4 klasės galėjo kurti bibliotekos logotipą arba taisykles. Ši užduotis sulaukė ypač didelio susidomėjimo, o geriausiu darbu pripažintas 4d klasės Ūlos Daciūtės spalvingas knygų lapų medis.

Specialūs prizai buvo įteikti dar trims kūriniams, kurie patraukė komisijos dėmesį: už originalumą apdovanotas Ąžuolas Škėma (4d); už šiuolaikišką požiūrį – Gediminas Pilelis (4d); už kūrybišką technologijų panaudojimą – Kotryna Kairytė (3c).

Šventinę dieną vainikavo Rūtos Filončikienės 3c klasės mokinių edukacija „Sukurk savo e. knygą: trečiokai – pirmokams“. Jauniesiems mokytojams puikiai sekėsi perduoti sukauptas žinias smalsiems pirmokams. Per valandą viena po kitos gimė baisios, jautrios, pamokančios istorijos, bibliotekos taisyklės, pažintiniai kūriniai. Iš viso buvo sukurta net 10 e. knygų.

Biblioteka vis dar kuriama, tvarkoma, fondai pildomi naujomis knygomis, jos suvedamos į elektroninį katalogą. Skaitytojai laukiami kiekvieną darbo dieną nuo 9:00 iki 15:00 val. (12:30–13:00 pietų pertrauka). Mokiniai kviečiami bibliotekoje lankytis pagal klases, kad visiems būtų patogu ir saugu naudotis bibliotekos paslaugomis.

Lankytojai aptarnaujami tokia tvarka:
Pirmadieniais – pirmokai
Antradieniais – antrokai
Trečiadieniais – trečiokai
Ketvirtadieniais – ketvirtokai
Penktadieniais: 9:00–11:00 pirmokai; 11:00–12:30 antrokai; 13:00–14:00 trečiokai; 14:00–15:00 ketvirtokai.

Iki susitikimo bibliotekoje!

 

 

Bibliotekos atidarymas (2022.01.17)

Skip to content