Košės diena – energijos užtaisas VGTU inžinerijos licėjaus pirmokams

2016 spalio 17

Spalio 10 dieną visi pirmokėliai pradėjo nuo sveikų pusryčių ir pamokėlės apie sveiką mitybą. Pamokos metu mokiniai susipažino su sveikos mitybos taisyklėmis. Viena iš jų sako, kad labai svarbu kasdien valgyti grūdinius produktus. Pats tinkamiausias pasirinkimas – pusryčiams valgyti košę. Košė yra labai naudinga, ją valgydami gauname baltymų (tai pagrindinės organizmo statybinės medžiagos), angliavandenių (energijos šaltinis), vitaminų (jie reikalingi sveikatai palaikyti) ir skaidulų puikiam virškinimui.

Kad košė būtų gardi ir sveika, ją gardinti reikia ne cukrumi, o uogomis, vaisiais ar daržovėmis. Beje, košių galima rasti net prabangiausių restoranų valgiaraštyje ir žymiausių šefų knygose, tad rytą pradėkime nuo šio patiekalo ir gaukime energijos užtaisą visai dienai.

Tekstas ir nuotraukos – sveikatos priežiūros specialistės Violetos Simonavičiūtės